Sau chiftele de Königsberg, este o reteta traditionala nemteasca. Se spune ca era mancarea preferata a filozofului Emanuel Kant.
Ingrediente:
Pentru chiftele:500 g carne tocata de porc2 oua
1 ceapa1 lingura de margarina
1 chifla tare (sau 2 felii de paine)1 varf de cutit de nucsoara1 lingurita de coaja rasa de lamaie
sare, piper750 ml supa de carne
Pentru sos:2 linguri de margarina
2 linguri de faina
200 ml smantana70 g capere2 linguri de suc de lamaie
250 ml supa de carnePreparare:
Ceapa se taie marunt si se frige in margarina. Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper. Se fac chiftelele si se fierb in supa de carne 15 minute la foc potrivit. Se prepara sosul: se prajeste faina in margarina, se ia de pe foc se adauga supa si se amesteca bine, se fierbe 5 minute. Se adauga smantana, caperele, sucul de lamaie si se probeaza de sare. Se pun chiftelele si se mai lasa sa fiarba impreuna 5-10 minute la foc mic.
Am primit alt premiu!! De data asta de la Daniela, o bucatareasa excelenta. Daca nu ati vazut inca blogul ei va recomand sa -i faceti o vizita, merita. Multumesc tare mult, Daniela. Eu il ofer din toata inima urmatoarelor bucatarese: Diana, Diamond, Bucataria Paradis, Marcela si Ala.