Premiu Lemonade Award

29 mai 2009

Acest premiu l-am primit de la Maria. Multumesc tare mult si imi cer scuze ca nu am putut sa-l pun mai repede pe blog. Eu ofer din toata inima urmatoarelor bloguri:

Retete

Jacktels kochbuch

Bucatar maniac
Retetele, pasiunea mea

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Nuggets

28 mai 2009


Ingrediente:
400 g piept de pui

20 g migdale
50 g ceapa
2 oua
sare, piper

faina, pesmet
ulei pentru prajit


Preparare:
Se toaca ceapa, carnea si migdalele si se amesteca cu un albus, sare si piper.
Se formeaza triunghiuri (eu i-am facut ovali), se dau prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in ulei la foc mediu. Se scot si se pun pe hartie absorbanta. Se servesc cu cartofi pai si sos barbecue.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Ingrediente:
250 ml bere
350 g kechup
1 lingura de mustar
1 lingura de oregano
1 lingura de zahar
1 varf de cutit de sare
cateva picaturi de tabasco
cateva picaturi de sos Worcestershire (Perrins)

Preparare:
Se amesteca kechup-ul cu mustarul, sarea, zaharul, oregano, tabasco si sosul Worcestershire si pe urma se adauga berea.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Paine spaniola

26 mai 2009


Reteta originala o gasiti pe Ma Petite boulangerie.

Ingrediente:
500 g faina alba

250 ml apa
10 g sare
25 g zahar
50 g margarina
25 g drojdie proaspata sau echivalentul in drojdie uscata


Preparare:
Se pun ingredientele in cuva in aceasta ordine: apa, margarina taiata in bucati, sarea, zaharul, faina si drojdia.
Se conecteaza programul de framantat si dospit (la Moulinex progr.11). Se scoate aluatul, se pune pe o suprafata cu faina se se da forma. Se cresteaza cu cutitul, se pune in tava si se pulverizeaza cu apa. Se pune in cuptorul preincalzit in care am pus un vas mic cu apa. Se lasa 45 minute la 200ºC. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Reteta de sos am luat-o de pe blogul Siguiendo a Nenalinda.

Ingrediente:
1.5 kg costita de porc

Pentru sos:
1 lingura de praf de usturoi
1 lingura de praf de ceapa

1 lingurita de piper negru
1 lingurita de piper alb
1 lingura de cimbru
1/2 lingurita de oregano
2 linguri de boia dulce
1 lingurita de boia picanta
1/2 pahar de vin alb sec

2 linguri de ulei de masline

Preparare:
Se taie costita in fasii si se sareaza. Se pun intr-un bol toate condimentele, se adauga vinul si uleiul si se amesteca bine.
Se unge carnea cu acest sos si se pune intr-un recipient inchis. Se lasa in frigider peste noapte. Se prajeste pe gratar.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Königsberger Klöpse

21 mai 2009

Sau chiftele de Königsberg, este o reteta traditionala nemteasca. Se spune ca era mancarea preferata a filozofului Emanuel Kant.

Ingrediente:
Pentru chiftele:
500 g carne tocata de porc
2 oua
1 ceapa

1 lingura de margarina
1 chifla tare (sau 2 felii de paine)

1 varf de cutit de nucsoara
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
sare, piper

750 ml supa de carne

Pentru sos:
2 linguri de margarina
2 linguri de faina
200 ml smantana

70 g capere
2 linguri de suc de lamaie
250 ml supa de carne


Preparare:
Ceapa se taie marunt si se frige in margarina.
Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper. Se fac chiftelele si se fierb in supa de carne 15 minute la foc potrivit. Se prepara sosul: se prajeste faina in margarina, se ia de pe foc se adauga supa si se amesteca bine, se fierbe 5 minute. Se adauga smantana, caperele, sucul de lamaie si se probeaza de sare. Se pun chiftelele si se mai lasa sa fiarba impreuna 5-10 minute la foc mic.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook






Se pare ca saptamana asta ploua cu premii, am mai primit inca trei de la Diamond, o bucatareasa tare draguta si cu un blog de nota 10. Multumesc tare mult Diamond. Eu le ofer urmatoarelor bucatarese:
Carmen
Laura
Diana
Iulia
Violette

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Premiu de la Daniela

18 mai 2009

Am primit alt premiu!! De data asta de la Daniela, o bucatareasa excelenta. Daca nu ati vazut inca blogul ei va recomand sa -i faceti o vizita, merita. Multumesc tare mult, Daniela. Eu il ofer din toata inima urmatoarelor bucatarese: Diana, Diamond, Bucataria Paradis, Marcela si Ala.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Tarta de ricotta

15 mai 2009
Ingrediente:
1 foaie de tort

250 g ricotta
250 g smantana pentru frisca
4 oua

2 linguri de zeama de lamaie
1 plic de gelatina praf
3 linguri de zahar
1 plic de zahar vanilat

Pentru decorat:

dulceata de caise sau piersici
2 felii de lamaie


Preparare:
Se pune foaia de tort intr-o tava cu pereti detasabili.
Se prepara frisca amestecand smantana cu o lingura de zahar si se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Se amesteca ricotta cu zaharul si vanilia, se adauga galbenusurile batute si zeama de lamaie si se amesteca pana se obtine o crema fina. Gelatina se desface intr-o jumatate de pahar de apa fierbinte si se amesteca cu crema de ricota. Se incorporeaza frisca si albusurile, amestecand incet cu o lingura de lemn. Se toarna peste tort si se niveleaza. Se pune la frigider pana se intareste (cca 2 ore). Se scoate si se acopera cu un strat de dulceata si se orneaza cu felii de lamaie.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Premii de la Diana

13 mai 2009




Aceste premii le-am primit de la Diana, careia ii multumesc mult si le ofer din toata inima tuturor blogurilor din lista mea.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Ingrediente:
1 foaie de aluat congelat (250g)

350 g broccoli
100 g bacon
2 oua

130 g smantana
50 g mozarella
sare, piper

Preparare:

Se descongeleaza aluatul, se aseaza in tava si se inteapa cu furculita. Se pune la cuptor 15 minute la 190ºC. Broccoli se desface in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se scurga bine. Baconul se taie bucati mici sau fasii si se prajeste intr-o tigaie. Se amesteca ouale cu smantana, branza, baconul scurs de ulei si se pune sare si piper dupa gust. Se aseaza buchetelele de broccoli in tava si pe deasupra se toarna amestecul de mai sus. Se pune la cuptor 30 minute la 190ºC.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer