Ingrediente:
Pentru clatite:
100 g faina
300 ml lapte
1 ou

1 lingura de zahar
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie

Pentru sos:
2 portocale (mandarine)

1/2 lamaie
50 g margarina
30 g zahar
rom
4 linguri de lichior de portocale (Grand Marnier, Cointreau)


Preparare:
Se prepara compozitia pentru clatite amestecand toate ingredientele.
Se prajesc intr-o tigaie pe ambele parti, se pliaza in patru si se pun pe o farfurie. Se prepara sosul: se topeste margarina intr-o tigaie, se adauga zaharul si cand s-a topit, se adauga sucul de la portocale si de la lamaie si cateva picaturi de rom. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se trec clatitele prin acest amestec si se asaza pe o tava. Se pune lichiorul de portocale intr-o cratita, se flambeaza si se toarna peste clatite.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Ingrediente:
250 g carne tocata
3-4 cepe potrivite
1 albus de ou
ulei de masline
sare, piper, patrunjel

branza rasa ( eu am pus enmental)

Pentru bechamel:
40 g faina
40 g margarina
450 ml lapte
nucsoara, sare



Preparare:
Cepele se curata, se taie pe jumatate si se desfac in foi. Partea din mijloc se toaca si se prajeste in putin ulei la foc mic, se adauga carnea, sare, piper si patrunjel tocat si se lasa sa se faca la foc incet. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, pe urma se adauga un albus de ou si se amesteca bine. Se umple foile de ceapa cu aceasta umplutura si se asaza intr-o tava pentru cuptor. Se pregateste sosul bechamel (modul de preparare aici) si se toarna peste ceapa. Se presara cu branza rasa si se pune la cuptor 15 minute la 185ºC, pe urma 5-10 minute pe pozitia gratinat.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Premii de la Carmen

25 iunie 2009

Aceste premii sunt de la Carmen, multumesc tare mult. Eu le ofer tuturor celor din lista mea.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Tarta tiramisú

22 iunie 2009

Ingrediente:
2 foi de tort
450 g mascarpone
5 oua

6 linguri de zahar (70 g)
2 cani de cafea preparata
esenta de rom
ciocolata pentru decorat

Preparare:
Se pune foaia de tort intr-o forma cu pereti detasabili cu acelasi diametru. Se
insiropeaza cu cafea. Se bat galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza si cateva picaturi de esenta de rom si se amesteca. Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si se incorporeaza peste gabenusuri, amestecand incet. Se toarna jumatate din amestec peste foaia de tort. Deasupra se pune cealalta foaie de tort, se insiropeaza cu cafea si se toarna restul de crema, se niveleaza si se decoreaza cu ciocolata rasa. Se pune la frigider 3 ore.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Chiftele de branza

21 iunie 2009

Ingrediente:
300 g branza de vaci
2 oua
faina
ulei, sare


Preparare:
Se amesteca branza cu ouale, sare si putina faina (5 g). Se fac bilute,
se trec prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot pe hartie absorbanta. Se servesc calde.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Ingrediente:
900 g cartofi
1 ceapa mare

5 oua
sare, ulei

Preparare:
Se curata cartofii si se taie felii subtiri.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se prajesc in ulei la foc mic, intr-o tigaie acoperita (eu am folosit o tigaie de 22 cm de diametru). Cand sunt facuti, se scot si se scurg bine de ulei. Se amesteca cu ouale batute cu sare si se pun iar in tigaie cu o lingura de ulei. Se lasa sa se faca sub capac, la foc foarte mic, fara a amesteca. Cand s-a desprins de pereti si se poate misca usor in tigaie, se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul capacului sau a unei farfurii si se mai lasa cateva minute.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Ingrediente:
400 g orez

1.2 l supa de pui
1 conserva de ciuperci
1 legatura de sparanghel verde
70 g porumb
45 g nuci

1 ceapa
1 morcov
3 linguri de ulei de masline
2 linguri de smantana dulce

parmezan ( eu am pus enmental)
sare, piper


Preparare:

Se curata si se taie marunt ceapa si morcovul si se prajesc in ulei de masline 5 minute la foc mic. Se adauga orezul si se lasa sa se prajeasca pana devine transparent. Se adauga supa calda si se fierbe 5 minute. Se taie marunt nucile si sparanghelul si se adauga, impreuna cu ciupercile si porumbul si se lasa sa fiarba la foc foarte mic 15-20 minute. La sfarsit se adauga smantana. Pe deasupra se presara branza.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer