Baghete frantuzesti

20 septembrie 2009



Ingrediente:
Pentru aluat:
450 g faina alba
315 ml apa calduta
1.5 lingurita de drojdie uscata
1.5 lingurita de sare


Pentru glasat:
1 lingurita de sare
1 lingurita de faina alba de porumb (sau amidon)
125 ml de apa


Preparare:
Se pun ingredientele pentru aluat in cuva de la masina de paine si se conecteaza programul de framantat si dospit (1h30').

Cand este gata, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si se imparte in trei parti egale.

Se formeaza baghetele si se pun in tava speciala pentru baghete sau intr-o tava pentru cuptor in care se pune hartie vegetala si i se fac cateva cute ca sa nu se lipeasca intre ele.

Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer.
Se prepara solutia pentru glasat: se amesteca faina de porumb (sau amidonul) cu sarea si cu doua linguri de apa, restul de apa se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul anterior si se ia de pe foc.

Se cresteaza baghetele cu un cutit si se pensuleaza cu solutia de glasat.

Se pun in cuptorul preincalzit in care s-a pus un vas mic cu apa. Se lasa 30-35 minute la 190ºC. La fiecare 10-15 min. se pensuleaza cu solutia de mai sus. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.



Sursa: Adaptare dupa 365 recetas de pan de Anne Sheasby.





  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Hamburger in sos de ciuperci

17 septembrie 2009
Ingrediente:
Pentru hamburger:
700 g carne tocata de vita si porc
1 ou
putin lapte
1 felie de paine din ziua anterioara
sare, piper, nucsoara, scortisoara


Pentru sos:
1 tavita de ciuperci
vin alb sec
1 ceapa
200 ml smantana dulce
1 lingura de margarina
sare, piper


Preparare:
Se amesteca carnea tocata cu oul, painea inmuiata in lapte sau apa si stoarsa, putin lapte, sare, piper, un varf de cutit de nucsoara si altul de scortisoara. Se framanta bine,
se formeaza hamburgerii si se prajesc in tigaie pe ambele parti.
Se prepara sosul: ceapa tocata se prajeste in margarina, se adauga ciupercile spalate, uscate si taiate in bucati mici,
se lasa sa se faca la foc mic cateva minute. Se adauga putin vin alb,
cand s-a evaporat se pune smantana si sare si piper dupa gust.
Se toarna peste hamburgeri si se mai lasa cateva minute.




  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

American Motor Show

14 septembrie 2009

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Salata Nisa

11 septembrie 2009
Ingrediente (pentru 2 persoane):

1/2 salata verde
2 cartofi fierti
100 g fasole verde taiata bucati si fiarta
2 oua fierte tari
2 rosii
1 castravete
10-12 masline negre
1/2 ceapa
6 fileuri ansoa
ulei de masline, otet

Preparare:
Se taie cartofii cubulete, ouale, rosiile, ceapa si castravetii felii. Se asaza pe farfurie salata verde, cartofii, fasolea verde, rosiile, castravetele si ceapa, ouale, fileurile de ansoa si maslinele si pe deasupra se toarna ulei de masline si otet.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Escalop rusesc

07 septembrie 2009


Ingrediente:
1 kg de carne tocata mixta (vita si porc)
2-3 dinti de usturoi
1/2 ceapa potrivita (50 g)
1 lingura de margarina

2 linguri de lapte
2 oua
sare, piper, patrunjel
ulei pentru prajit

pesmet

Preparare:
Se topeste margarina intr-o tigaie pe foc si se adauga ceapa si usturoiul tocate. Se
prajesc la foc mic (sa nu devina aurii). Se pune carnea tocata intr-un bol, se adauga ouale, laptele, ceapa si usturoiul, sare, piper si patrunjel si se amesteca bine. Se formeaza filete subtiri, se dau prin prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte la foc potrivit pe ambele parti.




  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Premii ...

02 septembrie 2009
...de la Carmen





de la Retete ilustrate


Le multumesc tare mult si le ofer mai departe tuturor celor din lista mea.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Apple pie

01 septembrie 2009


Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
180 g margarina
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
1 galbenus
50 ml de lapte cald

Pentru umplutura:
1 kg de mere
30 g faina
35 g zahar
1 plic de zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara
1 varf de cutit de nucsoara
zeama de la o lamaie
1 albus de ou

Preparare:
Se prepara aluatul: se amesteca faina cu margarina moale, sarea, zaharul si galbenusul si pe urma se adauga laptele. Se formeaza o biluta, se pune intr-un bol, se acopera cu o folie de plastic si se pune o ora la frigider.
Merele se curata de coaja, se taie in patru si pe urma in feliute. Se stropesc cu sucul de lamaie.Separat se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si nucsoara si se vor amesteca cu merele inainte de a le pune in tava.
Se imparte aluatul in 2 parti, una mai mare si alta mai mica.Se intinde partea mai mare si se pune intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm, lasand o margine de 2-3 cm,se adauga merele si deasupra se intinde cealalta foaie de aluat. Se unge cu albusul batut si se pune in cuptorul preincalzit 30 minute la 180ºC. Se serveste cu inghetata de vanilie.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer