Ingrediente:
Pentru aluat:
450 g faina alba
315 ml apa calduta
1.5 lingurita de drojdie uscata
1.5 lingurita de sare
Pentru glasat:
1 lingurita de sare
1 lingurita de faina alba de porumb (sau amidon)
125 ml de apa
Preparare:
Se pun ingredientele pentru aluat in cuva de la masina de paine si se conecteaza programul de framantat si dospit (1h30').
Cand este gata, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si se imparte in trei parti egale.
Se formeaza baghetele si se pun in tava speciala pentru baghete sau intr-o tava pentru cuptor in care se pune hartie vegetala si i se fac cateva cute ca sa nu se lipeasca intre ele.
Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer.
Se prepara solutia pentru glasat: se amesteca faina de porumb (sau amidonul) cu sarea si cu doua linguri de apa, restul de apa se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul anterior si se ia de pe foc.
Se cresteaza baghetele cu un cutit si se pensuleaza cu solutia de glasat.
Se pun in cuptorul preincalzit in care s-a pus un vas mic cu apa. Se lasa 30-35 minute la 190ºC. La fiecare 10-15 min. se pensuleaza cu solutia de mai sus. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Sursa: Adaptare dupa 365 recetas de pan de Anne Sheasby.