Ganache de ciocolata

10 ianuarie 2010

Ganache este o crema de trufe sau ciocolata cu frisca lichida, se foloseste pentru acoperi torturi sau bomboane. Se aromeaza cu vanilie, rom, cafea sau diferite lichioruri. I se pot adauga fructe uscate sau confitate.

Ingrediente:
150 g ciocolata neagra (amaruie)
125 ml frisca lichida
10 g de cafea ness

Preparare:
Se marunteste ciocolata.

Se toarna frisca intr-o cratita si se pune pe foc.

Cand incepe sa fiarba, se indeparteaza si se adauga cafeaua.

Se amesteca si se lasa sa stea 30 min.
Dupa acest timp se pune iar pe foc si se incalzeste. Se inchide focul si se adauga ciocolata. Se amesteca bine pana se topeste.


Se toarna calda peste tort sau prajitura.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

1 comentarios:

naty

prajiturica a iesit foarte foarte buna, s-a solicitat potie dubla:))

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer