Graul spelta (Triticum spelta) este cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun.
Este un aliment bogat in hidrati de carbon, proteine, minerale (magneziu, fier, fosfor) si vitamine (niacina, vitamina E si provitamina A).
Se foloseste ca si ingredient pentru paine, biscuiti, bere, paste fainoase, etc. Se poate gasi sub forma de boabe, faina, gris, cuscus sau fulgi.
Se poate cumpara in magazine de produse ecologice/naturiste.

Ingrediente:
250 g faina alba de spelta
300 g faina de panificatie (tip 650)
300 ml apa la temperatura camerei
2 linguri ulei de masline
1 lingura de miere
5 g sare
25 g drojdie proaspata (sau 8 g drojdie uscata)

Preparare:
Se pun toate ingredientele in masina de paine in urmatoarea ordine: apa, uleiul, mierea, sarea, faina si drojdia. Se selectioneaza programul de framantat si dospit (1h 30min).


Cand s-a terminat, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina, i se da forma si se pune intr-o tava tapetata cu hartie vegetala.


Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald.


Se coace cca 35 minute la 190ºC in cuptorul preincalzit. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

0 comentarios:

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer