Ingrediente:
Pentru aluat:
250 ml lapte cald
2 oua
100 g zahar
30 g margarina
500 g faina alba
7 g de drojdie uscata
3 g sare
esenta de lamaie sau rom

Pentru umplutura:
150 g nuci macinate
60 g zahar
2-3 linguri de lapte

Pentru glasat:
1 ou

Preparare:
Se pun ingredientele pentru aluat in cuva de la masina de paine si se selecteaza programul de framantat si dospit (1ora 30min).


Se amesteca nuca macinata cu zaharul si pe urma cu laptele.


Se scoate aluatul pe o suprafata unsa cu ulei si se intinde (aprox. 1 cm de grosime). Se pune nuca, se ruleaza si se taie in 6 bucati.


Se tapeteaza cu hartie vegetala o tava rotunda cu pereti detasabili de 22 cm de diametru. Se asaza bucatile de aluat in tava cu taietura in sus, una in mijloc si restul imprejur, lasand un mic spatiu intre ele.
Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti.
Se unge cu ou batut si se pune in cuptorul preincalzit.


Se coace cca 20 minute la 190ºC. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.


  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

3 comentarios:

CamiWitt

Premii si o provocare pentru tine! O saptamina minunata! Cami

ELENA

Arată super....
cred că este un deliciu..
O dimineaţă frumosă!
Te pup!

judy

Ella,vreau sa-ti multumesc pentru urarile facute,esti draguta!!!Iti doresc numai bine!!!

Cozonacul arata delicios....felicitari!!!!

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer