Tort Padurea Neagra

20 iulie 2009


Ingrediente:
Pantru blat:
210 g faina

8 oua
120 g zahar
40 g cacao
1 praf de copt


Pentru umplutura:
1 l smantana pentru frisca
200 g zahar
1 compot de visine (cirese)
kirsch (tuica de cirese)


Pentru decorat:

ciocolata rasa (sau o tableta de ciocolata amara)


Preparare:
Se prepara blatul de tort (e mai bine sa se faca in ziua anterioara). Se bat albusurile spuma cu
zaharul si cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se bat pana se deschid la culoare, se adauga faina, cacao si praful de copt cernute si pe urma albusurile, amestecand incet. Se pune amestecul intr-o forma pentru cuptor rotunda (cu diametrul de 24 cm) tapetata cu faina si se pune in cuptorul preincalzit la 180ºC, 40-45 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Ciocolata se rade cu cutitul de curatat cartofi si se pune la congelator. Visinele se scurg bine. Se taie blatul in trei felii pe orizontala. Se prepara frisca din smantana si zahar. Se asaza pe un platou prima felie, se insiropeaza cu kirsch, se pune un strat de frisca si se pe deasupra se distribuie cirese/visine. Se pune a doua felie si se repeta procesul. Deasupra se pune ultima felie insiropata. Tortul se acopera cu restul de frisca. Se orneaza cu ciocolata rasa si cu visine.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer