Ingrediente:
1 kg carne tocata350 g costita afumata
500 g orez
3 morcovi (200g)
1 ceapa mare (100 g )
pasta de tomate
1 lingurita de patrunjel tocat
sare, vegeta, piper
3-4 linguri de ulei
crengute de cimbru si marar uscat
varza murata
Preparare:
Ceapa taiata marunt si morcovul ras se prajesc in ulei, se adauga carnea tocata, orezul, sare, piper, vegeta si 7-8 linguri de pasta de tomate. Se amesteca bine si se ia de pe foc.Se taie nervurile de la frunzele de varza si daca sunt prea mari se taie in doua. Se formeaza sarmalele (din cantitatile de mai sus ies in jur de 40). Se acopera fundul cratitei cu varza, se pune cimbrul si mararul spalate, se asaza feliile de costita afumata, iar pe deasupra se asaza sarmalele. Se acopera cu alt strat de varza.
Separat, intr-o oala se fierbe o parte de apa si una de pasta de tomate (sau bulion), se adauga o lingura de ulei si una de vegeta. Cand incepe sa fiarba se toarna peste sarmale (trebuie sa le acopere).
Se fierb sub capac, la foc mic, cca 1h30m - 2h (depinde de marimea sarmalelor).
2 comentarios:
un 2010 minunat!
La Multi Ani ! Bonne Année !
Trimiteți un comentariu