Ingrediente:
350 ml apa calduta
25 g margarina
2 lingurite de zahar
2 lingurite de sare
550 g faina de panificatie
6 g drojdie uscata
Preparare:
Se pun ingredientele in masina de paine si se selecteaza programul de framantat si dospit (1h30min).
Cand este gata se scoate aluatul pe o suprafata cu faina, se imparte in sase parti si se fac bilute. Se pun intr-o tava rotunda de 28 cm de diametru tapetata cu hartie vegetala, una in mijloc si celelalte imprejur, lasand putin spatiu intre ele.
Se acopera cu un prosop si se lasa sa stea 30 minute intr-un loc cald.
Se coace in cuptorul preincalzit cca 40 minute la 210ºC, in care s-a pus un recipient mic cu apa.
Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
5 comentarios:
Nu am nelamuriri, vreau doar sa-ti transmit felicitari, arata foarte frumos painea!
iti ofer cu drag premii de primavara, le gasesti la mine.
Imi place mult painea, e foarte reusita. Iti ofer cu drag premii de mai, cand ai timp.
Off-topic: Blogmeet CUA 3 se va desfăşura sâmbătă, 22 mai, la orele 16, la Restaurantul Andrei din Câmpia Turzii. Pentru detalii, citiţi http://zamfirpop.com/blog/2010/05/19/sa-mergem-la-andrei şi postaţi comentariu.
Off-topic: Blogmeet CUA 3 se va desfăşura sâmbătă, 22 mai, la orele 16, la Restaurantul Andrei din Câmpia Turzii. Pentru detalii, citiţi http://zamfirpop.com/blog/2010/05/19/sa-mergem-la-andrei şi postaţi comentariu.
Trimiteți un comentariu