Pentru hamburger:
700 g carne tocata de vita si porc
1 ou
putin lapte
1 felie de paine din ziua anterioara
sare, piper, nucsoara, scortisoara
Pentru sos:
1 tavita de ciupercivin alb sec
1 ceapa
200 ml smantana dulce
1 lingura de margarina
sare, piper
Preparare:
Se amesteca carnea tocata cu oul, painea inmuiata in lapte sau apa si stoarsa, putin lapte, sare, piper, un varf de cutit de nucsoara si altul de scortisoara. Se framanta bine,
se formeaza hamburgerii si se prajesc in tigaie pe ambele parti.
Se prepara sosul: ceapa tocata se prajeste in margarina, se adauga ciupercile spalate, uscate si taiate in bucati mici,se lasa sa se faca la foc mic cateva minute. Se adauga putin vin alb,
cand s-a evaporat se pune smantana si sare si piper dupa gust.
Se toarna peste hamburgeri si se mai lasa cateva minute.
0 comentarios:
Trimiteți un comentariu