Baghete frantuzesti

20 septembrie 2009



Ingrediente:
Pentru aluat:
450 g faina alba
315 ml apa calduta
1.5 lingurita de drojdie uscata
1.5 lingurita de sare


Pentru glasat:
1 lingurita de sare
1 lingurita de faina alba de porumb (sau amidon)
125 ml de apa


Preparare:
Se pun ingredientele pentru aluat in cuva de la masina de paine si se conecteaza programul de framantat si dospit (1h30').

Cand este gata, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si se imparte in trei parti egale.

Se formeaza baghetele si se pun in tava speciala pentru baghete sau intr-o tava pentru cuptor in care se pune hartie vegetala si i se fac cateva cute ca sa nu se lipeasca intre ele.

Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer.
Se prepara solutia pentru glasat: se amesteca faina de porumb (sau amidonul) cu sarea si cu doua linguri de apa, restul de apa se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga amestecul anterior si se ia de pe foc.

Se cresteaza baghetele cu un cutit si se pensuleaza cu solutia de glasat.

Se pun in cuptorul preincalzit in care s-a pus un vas mic cu apa. Se lasa 30-35 minute la 190ºC. La fiecare 10-15 min. se pensuleaza cu solutia de mai sus. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.



Sursa: Adaptare dupa 365 recetas de pan de Anne Sheasby.





  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

5 comentarios:

Carmen

Minunate!Numai bune pentru micul dejun!Parca le simt mirosul!
O Duminica frumoasa!

Liana10

Ce n-as da si eu sa am o masina de paine...bietele mele maini...
Excelnte baghetele, Ella!

marrya

Tocmai am terminat de framantat painica e pe tava... dar a fost tare moale:( desii am pus cantitatile exact cum ai scris tu... nu inteleg de ce a iesit moale:( mai incerc si data viitoare.

marrya

Buna! Vroiam sa zic ca la baghetele de ieri am mai adaugat faina si au iesit minunate... Baghetele ies tare frumoase si gustuoase, data viitoare cand o sa le mai pregatesc o sa am grije sa pun putin mai multa faina. Merci de reteta! Pupacei:*

Elisa

Marrya, si eu cred ca e din cauza fainii, eu folosesc faina de panificatie (14% proteine). Nu stiu ce tipuri de faina sunt in Romania ca sa iti spun exact ce sa folosesti. Ma bucur ca ti-a iesit bine pana la urma si ti-a placut. Te pup.

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer