Ingrediente:
Pentru aluat:
350 ml apa calduta
3 linguri de ulei
550 g faina alba
15 g de lapte praf
5 g sare
15 g zahar
5 g drojdie uscata
Pentru glasat:
100 ml lapte
seminte de mac
Preparare:
Se pun ingredientele pentru aluat in cuva de la masina de paine si se conecteaza programul de framantat si dospit.
Cand s-a terminat, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si se imparte in 6 parti. Se ia fiecare parte si se formeaza o bara de cca 30 cm, se inoada, iar capetele se baga dedesubt.
Se pun intr-o tava pentru cuptor in care s-a pus hartie vegetala, se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald.
Se ung cu lapte,
pe deasupra se presara mac
si se pun in cuptorul preincalzit 20-25 minute la 185ºC.
Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
1 comentarios:
Hi Ella,
ti-au crescut minunat. Pufoase ca si Vata.
Cu MAc sint deosebit de delicioase. Sint ale mele preferate.
Multe Salutäri din Nürnberg
Jacob
Trimiteți un comentariu