Chifle impletite cu mac

03 octombrie 2009

Ingrediente:


Pentru aluat:
350 ml apa calduta
3 linguri de ulei
550 g faina alba
15 g de lapte praf
5 g sare
15 g zahar
5 g drojdie uscata


Pentru glasat:
100 ml lapte
seminte de mac


Preparare:
Se pun ingredientele pentru aluat in cuva de la masina de paine si se conecteaza programul de framantat si dospit.

Cand s-a terminat, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si se imparte in 6 parti. Se ia fiecare parte si se formeaza o bara de cca 30 cm, se inoada, iar capetele se baga dedesubt.

Se pun intr-o tava pentru cuptor in care s-a pus hartie vegetala, se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald.



Se ung cu lapte,

pe deasupra se presara mac

si se pun in cuptorul preincalzit 20-25 minute la 185ºC.

Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.







  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

1 comentarios:

Jack T

Hi Ella,

ti-au crescut minunat. Pufoase ca si Vata.
Cu MAc sint deosebit de delicioase. Sint ale mele preferate.

Multe Salutäri din Nürnberg
Jacob

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer