Apple pie

01 septembrie 2009


Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
180 g margarina
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
1 galbenus
50 ml de lapte cald

Pentru umplutura:
1 kg de mere
30 g faina
35 g zahar
1 plic de zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara
1 varf de cutit de nucsoara
zeama de la o lamaie
1 albus de ou

Preparare:
Se prepara aluatul: se amesteca faina cu margarina moale, sarea, zaharul si galbenusul si pe urma se adauga laptele. Se formeaza o biluta, se pune intr-un bol, se acopera cu o folie de plastic si se pune o ora la frigider.
Merele se curata de coaja, se taie in patru si pe urma in feliute. Se stropesc cu sucul de lamaie.Separat se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si nucsoara si se vor amesteca cu merele inainte de a le pune in tava.
Se imparte aluatul in 2 parti, una mai mare si alta mai mica.Se intinde partea mai mare si se pune intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm, lasand o margine de 2-3 cm,se adauga merele si deasupra se intinde cealalta foaie de aluat. Se unge cu albusul batut si se pune in cuptorul preincalzit 30 minute la 180ºC. Se serveste cu inghetata de vanilie.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

2 comentarios:

Retete ilustrate

Blogul tau arata super si e util cititorilor.
De aceea te asteapta la mine pe blog un premiu - http://reteteilustrate.blogspot.com/.
Felicitari!

camelia

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer