Apple pie
01 septembrie 2009Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
180 g margarina
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
1 galbenus
50 ml de lapte cald
Pentru umplutura:
1 kg de mere
30 g faina
35 g zahar
1 plic de zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara
1 varf de cutit de nucsoara
zeama de la o lamaie
1 albus de ou
Preparare:
Se prepara aluatul: se amesteca faina cu margarina moale, sarea, zaharul si galbenusul si pe urma se adauga laptele. Se formeaza o biluta, se pune intr-un bol, se acopera cu o folie de plastic si se pune o ora la frigider.
Merele se curata de coaja, se taie in patru si pe urma in feliute. Se stropesc cu sucul de lamaie.Separat se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si nucsoara si se vor amesteca cu merele inainte de a le pune in tava.
Se imparte aluatul in 2 parti, una mai mare si alta mai mica.Se intinde partea mai mare si se pune intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm, lasand o margine de 2-3 cm,se adauga merele si deasupra se intinde cealalta foaie de aluat. Se unge cu albusul batut si se pune in cuptorul preincalzit 30 minute la 180ºC. Se serveste cu inghetata de vanilie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarios:
Blogul tau arata super si e util cititorilor.
De aceea te asteapta la mine pe blog un premiu - http://reteteilustrate.blogspot.com/.
Felicitari!
Trimiteți un comentariu