Tort de ciocolata

21 februarie 2010

Ingrediente:

Pentru blat:
100 g faina
150 g zahar
45 g margarina
4 oua
45 g cacao
1/2 plic de praf de copt
1 lingurita de esenta de vanilie


Pentru crema:
1 plic de budinca cu gust de frisca Dr Oetker
50 g zahar
200 ml lapte
1 pachet de unt (250 g)


Pentru sirop:
50 ml apa calda
1 lingurita zahar praf
1 lingura de rom (sau esenta de rom)

Pentru glazura (Ganache de ciocolata):
300 g ciocolata menaj
200 ml frisca lichida
6 g cafe ness


Para decorat:
perle de zahar


Preparare:
Blatul: Se separa albusurile si se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Se amesteca galbenusuile cu zaharul, margarina, praful de copt si esenta de vanilie, se adauga faina si cacao. La urma se adauga albusurile spuma si se amesteca.


Se toarna amestecul de mai sus intr-o forma unsa cu margarina si se pune in cuptorul preincalzit, 35-40 minute la 180ºC (sa treaca testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.


Intre timp se prepara crema: se dizolva continutul plicului de budinca in cateva linguri de lapte, restul se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga budinca. Se amesteca pana se ingroasa (daca e nevoie se pune iar pe foc).


Se lasa sa se raceasca bine, pe urma se amesteca cu untul.


Se prepara siropul si glazura (ganache de ciocolata, modul de preparare aici).
Se taie blatul in doua pe orizontal. Se insiropeaza prima foaie, se intinde crema si se asaza a doua foaie insiropata.


Se acopera tarta cu glazura calda


si se decoreaza cu perle de zahar.


Se pune la frigider pentru 3-4 ore.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

10 comentarios:

Cami

Arata minunat! Gustul trebuie sa fie la fel..O seara placuta! Cami

Jacktels Kochbuch

Hi Ella,

Ioi ce fain l-ai decorat , ca ape o Mireasä...Minunat...
Si Gustul , clarä Treabä, Cioco cu Friscä , de Minune...

Cu drag Jacob


PS: acuma am primit Cuvint de Verificare : comented

Gospodina de Criza

CE frumos! Si ciocolatos tot. Cred ca e demential la gust!

sarah

acum m-am lamurit .exista si varianta in romana a blogului.chiar am fost confuza cu praful de budinca.faina reteta.felicitari

Elisa

Sarah, praful de budinca l-am cumparat de la magazinul arabesc pentru ca aduc produse romanesti.

Orry

O primavara frumoasa si plina de soare si flori! :)
( ai un martisor la mine! )

Zam Fir Pop

Off topic:
Primul Blogmeet din CUA se va desfăşura sâmbătă, 6 martie 2010, la orele 14, în Sala mică a Casei de cultură “Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii. Se va continua la cafeneaua de peste drum!
http://zamfirpop.com/blog/2010/03/02/comunicat-important-pentru-tara

ANCA

Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici .....

Diana Didona

Va scriu sa nu patiti si voi la fel.
Dar ce-si face omul cu mana lui..........Rabdarea mea e pusa la incercare acum, ca trebuit sa-mi sterg blogul si sa-l refac - la aceeasi adresa - pentru ca n-am avut ce face si am vrut sa incerc un nou template; odata instalat, mi-a stricat site-ul. (vezi ce mi-a facut si pe retete123.blogspot.com. de care inca nu m-am ocupat sa-l refac)
Am salvat continutul, dar e pacat ca am pierdut atatea contacte si trafic, stabilite in mai mult de 1 an.
Te rog sa te inscrii din nou in randul celor care ma urmaresc. Multumesc.
Acuma verific listele de favorite.

Zam Fir Pop

Tot cu torturi te ocupi? Mi-e groază să mai intru la tine pe blog!

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer