Ingrediente:
Pentru clatite:
100 g faina
300 ml lapte
1 ou

1 lingura de zahar
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie

Pentru sos:
2 portocale (mandarine)

1/2 lamaie
50 g margarina
30 g zahar
rom
4 linguri de lichior de portocale (Grand Marnier, Cointreau)


Preparare:
Se prepara compozitia pentru clatite amestecand toate ingredientele.
Se prajesc intr-o tigaie pe ambele parti, se pliaza in patru si se pun pe o farfurie. Se prepara sosul: se topeste margarina intr-o tigaie, se adauga zaharul si cand s-a topit, se adauga sucul de la portocale si de la lamaie si cateva picaturi de rom. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se trec clatitele prin acest amestec si se asaza pe o tava. Se pune lichiorul de portocale intr-o cratita, se flambeaza si se toarna peste clatite.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

9 comentarios:

razvan-weblog

am mancat ceva asemanator la taverna sarbului

Elisa

Mie mi-au placut tare mult, e prima data cand le fac, dar o sa repet.

Anne

Arata delicios!

Elisa

Multumesc, Anne. Te pup.

Carmen

Super ,extra, yummyyy...
Te asteapta premii la mine!
Te pup!

gaby_d

vreau si eu:((((

Elisa

Multumesc tare mult, Carmen, acum o sa trec sa le iau.

Gaby, imi pare tare rau, dar n-a mai ramas nici o faramitura , poate pe data viitoare :))

Va pup.

Jacktels Kochbuch

Super professionell fäcute , asa pot numai sä fie bune. Compliment.

Elisa

Multumesc, Jacktels. Ma bucur ca ai revenit.

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer