Apfelstrudel (Strudel cu mere)

24 octombrie 2009


Reteta o am de la Jacktel, caruia ii multumesc mult. A iesit foarte bun, ne-a placut si o sa repet.

Ingrediente:

Pentru aluat:
250 g faina alba
1 lingura de ulei de floarea soarelui
1 lingura de otet de mere
1 ou
9-10 linguri (70 ml) de apa calduta
1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura:
2 kg mere
120 g pesmet
40 g margarina
60 g stafide
1 lingurita de esenta de rom

1 lingurita de scortisoara
2 linguri de zahar

Preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat omogen. 

Se pune intr-un bol, se unge cu ulei pe deasupra, se acopera cu folie transparenta si se lasa 30 minute intr-un loc cald.

Stafidele se pun intr-un bol cu apa si esenta de rom.


Se topeste margarina intr-o cratita, se pune pesmetul si se prajeste pana devine auriu. Se lasa sa se raceasca.

Merele se curata, se taie felii subtiri si se amesteca cu stafidele, scortisoara si zaharul.


Aluatul se pune pe un prosop de bucatarie si se intinde foarte subtire.

Se unge cu margarina, se intinde pesmetul pe 2/3 din aluat, 

se adauga merele 

si se ruleaza cu ajutorul prosopului. 

Se pune intr-o tava cu hartie vegetala, se unge cu margarina topita

si se pune la cuptor 40-45 minute la 185ºC.






  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

5 comentarios:

Daniela Addario

Te asteapta la mine doua premii ! Pupici si o zi buna !

Anonim

Apropo de mere, am facut si eu azi o prajitura frumoasa. m-ai inspirat ca nu stiam ce sa mai fac. sa te uiti pe cccris.blogspot.com sa imi zici daca iti place.

diana

Ce bine ca am gasit reteta aceasta la tine! Cauam o reteta de strudel mai fin si nu prea greu de facut.

Anonim

Strudel arata foarte bine,reteta e foarte uşoara,o sa ıncerc şi eu acasa,multumesc.

miremirc

Super reteta !!

**Comenteaza**

Multumesc pentru timpul acordat. Citesc toate comentariile si raspund daca aveti vreo nelamurire. Pe curand!

Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer