Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina alba1 lingura de ulei de floarea soarelui
1 lingura de otet de mere
1 ou
9-10 linguri (70 ml) de apa calduta
1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura:
2 kg mere
120 g pesmet
40 g margarina
60 g stafide
1 lingurita de esenta de rom
1 lingurita de scortisoara
2 linguri de zahar
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se pune intr-un bol, se unge cu ulei pe deasupra, se acopera cu folie transparenta si se lasa 30 minute intr-un loc cald.
Stafidele se pun intr-un bol cu apa si esenta de rom.
Se topeste margarina intr-o cratita, se pune pesmetul si se prajeste pana devine auriu. Se lasa sa se raceasca.
Merele se curata, se taie felii subtiri si se amesteca cu stafidele, scortisoara si zaharul.
Aluatul se pune pe un prosop de bucatarie si se intinde foarte subtire.
Se unge cu margarina, se intinde pesmetul pe 2/3 din aluat,
se adauga merele
si se ruleaza cu ajutorul prosopului.
Se pune intr-o tava cu hartie vegetala, se unge cu margarina topita
si se pune la cuptor 40-45 minute la 185ºC.
5 comentarios:
Te asteapta la mine doua premii ! Pupici si o zi buna !
Apropo de mere, am facut si eu azi o prajitura frumoasa. m-ai inspirat ca nu stiam ce sa mai fac. sa te uiti pe cccris.blogspot.com sa imi zici daca iti place.
Ce bine ca am gasit reteta aceasta la tine! Cauam o reteta de strudel mai fin si nu prea greu de facut.
Strudel arata foarte bine,reteta e foarte uşoara,o sa ıncerc şi eu acasa,multumesc.
Super reteta !!
Trimiteți un comentariu