700 g ficat porc
300 g ceapa
75 ml vin alb sec
400 ml supa concentrata
½ lingurita boia dulce
120 g ulei
patrunjel, sare, piper
1,5 kg cartofi
Preparare:
Se spala ficatul,se taie bucati si se inabusa in 75 ml ulei cu putina apa adaugata treptat.Se lasa la cald. Ceapa taiata solzi se inabusa in restul de ulei , se adauga boiaua, supa (se pot dizolva 1-2 cuburi knorr in apa calda), sarea, piperul si se fierb 10 minute la foc mediu. Se amesteca cu ficatul si se mai fierb impreuna 10 minute. Cu 2-3 minute inainte de a fi gata se adauga vinul.Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi natur si patrunjel.
3 comentarios:
Arata foarte frumos, mai alesc ca mie imi place foarte mult ficatul, trebuie sa o incerc.
am facut greseala de a rasfoi blogul asta intr-o zi in care nu mancasem decat o salata.....
mi-e foameeeeeeeeeeee
:)) Data viitoare am sa-ti pastrez o portie.
Trimiteți un comentariu