Quiche alsacienne
19 martie 2009Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g faina
100 g unt sau margarina
1 ou
2 g sare
un varf de cutit de zahar
Pentru umplutura:
125 g bacon
100 g smantana
1 ceapa
150 g branza
2 oua
sare, piper, nucsoara, oregano
2-3 linguri ulei
Preparare:
Se prepara aluatul: se amesteca oul cu sarea si zaharul, se adauga untul moale si faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se formeaza o bila, se acopera cu folie transparenta si se pune la frigider pentru 30 minute. Se intinde aluatul si se pune in tava unsa cu margarina. Se lipeste bine de tava, se inteapa cu furculita si se pune la cuptor pana ce se rumeneste (cca 15 minute la 190ºC). Intre timp se pregateste umplutura: ceapa taiata solzisori se prajeste la foc incet in ulei, se adauga baconul taiat feliute sau cubulete si se lasa vreo cateva minute. Separat, se bat ouale cu smantana, sarea si condimentele. Se adauga branza si ceapa cu baconul (fara ulei). Se amesteca toate si se toarna peste aluat. Se intinde bine si se pune iar la cuptor 30- 40 minute la 190ºC.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarios:
Trimiteți un comentariu