Ingrediente:
250 g aluat de foietaj
3 mere
Pentru crema pastelera:
1/4 l lapte
2 oua
75 g zahar
20 g faina alba de porumb sau faina de grau
coaja de la 1/2 lamaie
1 baton scortisoara
Preparare:
Se intinde aluatul si se pune intr-o forma cu diametrul de 24 cm, se lasa o margine de 2 cm. Se inteapa cu furculita si se pune la cuptor 15 minute la 185ºC. Merele se curata si se taie felii subtiri. Se prepara crema pastelera: se amesteca ouale cu zaharul si cu faina pana se dizolva. Se pune laptele la fiert impreuna cu scortisoara si coaja de lamaie. Cand incepe sa fiarba laptele se ia de pe foc si se amesteca cu ouale si zaharul pana se ingroasa. Se toarna peste aluat. Pe deasupra se asaza feliile de mere. Se pune la cuptor 45 minute la 185ºC.
Tarta cu mere si crema pastelera
29 martie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarios:
Delicioasa tarta. O saptamana placuta. Pupici.
Da,asa este. Si tie la fel, draga mea. Te pup.
Trimiteți un comentariu