Ingrediente:
150 ml lapte cald
150 ml apa calda
5 g sare
25 g zahar
450 g faina
5 g drojdie uscata
Preparare:
Se pun toate ingredientele in cuva de la masina de paine si se selecteaza programul de framantat si dospit (1h30min).
Se scoate aluatul pe o suprafata cu faina, se imparte in 10 parti si li se da forma alungita. Se asaza intr-o tava in care s-a pus hartie vegetala , se acopera cu un prosop si se pun 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer.
Se ung cu lapte si se pun in cuptorul preincalzit, 15-20 minute la190ºC.
Se scot, se pun pe un gratar si se lasa sa se racesca.
Sursa: Adaptare dupa
365 recetas de pan de Anne Sheasby
6 comentarios:
ce frumoase sunt chiflele!:D am intrat sa vad ce mai faci, nu mai stiam nimic de tine! pup!
Ce pufoase sint chiflele tale... Mai ca as minca una la ora asta ...
Pupici si te astept la mine sa ridici un premiu...
Hi Ella,
Tu te-ai specializat asa de bine pe Aluaturi cä tot ce faci este spectaculos.
Compliment mare
Cu drag Jacob
Ce bine arata si parca le simt si mirosul(a ajuns pina aici!!!)
Te pup!
Acum stiu ce fac la sfirsit de saptamina. In privinta chiflelor si päinicilor...jos palaria! Sa nu intelegi cumva ca restul nu-mi place...
Te astept la cules premii o zi buna! Cami
Te rog, citeşte http://zamfirpop.com/blog/2010/02/21/primul-blogmeet-din-cua, confirmă intenţia de participare şi vino cu propuneri. Mulţumesc.
Trimiteți un comentariu