Ciorba de perisoare

06 februarie 2009


Ingrediente:
1-2 morcovi rasi
1 ceapa potrivita taiata marunt
1/2 kg carne tocata
150 g orez
oase porc, vita
2 cuburi vegeta
2-3 dinti usturoi
piper, faina, sare
3 oua
bors magic
smantana

Preparare:
Se caleste morcovul si ceapa in putin ulei, se adauga oasele si apa si se lasa sa fiarba. Se pune sare. Cand sunt fierte, se scot oasele si se prepara perisoarele: intr-un bol se pune orezul, carnea, vegeta, usturoiul pisat, piper, sare, putina faina si 1 ou intreg + 2 albusuri. Se amesteca bine si se formeaza perisoarele (nu prea mari). Se pun in ciorba si se lasa sa fiarba la foc mic, sa nu se desfaca. Cand sunt fierte se pune bors (dupa gust), se adauga cele 2 galbenusuri amestecate cu smantana, se probeaza de sare si se mai lasa 5 minute pe foc.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Sos Alioli

03 februarie 2009
Ingrediente:
1 borcan maioneza

4-5 dinti usturoi

2-3 linguri lapte

sare, patrunjel

Preparare:

Se piseaza usturoiul, se amesteca cu maioneza si cu laptele. Se pune patrunjel si foarte putina sare.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Cartofi cu oua la cuptor

02 februarie 2009
Ingrediente:
750 g cartofi
5 oua

1 lingura margarina

200 ml smantana

6 felii branza topita

sare, piper


Preparare:

Se fierb ouale si cartofii in coaja, sa lasa sa se raceasca putin si se taie rondele. Se unge o tava cu margarina, se asaza un strat de cartofi, unul de oua si altul de cartofi.
Peste fiecare strat de cartofi se pune sare si piper. Deasupra se pun feliile de branza si smantana.
Se pun la cuptor 15 minute la 190ºC.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer