Paine de la ferma

18 octombrie 2009


Ingrediente:
350 ml apa calduta
400 g faina alba
115 g faina integrala
5 g lapte praf
5 g sare
5 g zahar brun
25 g margarina
5 g drojdie uscata

Preparare:
Se pun toate ingredientele in cuva de la masina de paine si se selecteaza programul de framantat si dospit.


Cand s-a terminat, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina, i se da forma si se pune intr-o tava in care s-a pus hartie vegetala.

Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer. Se fac 2-3 taieturi in diagonala cu un cutit.

Se coace in cuptorul preincalzit, 30-35 minute la 190ºC.

Se scoate si se lasa sa se racesca pe un gratar.
 


Sursa: Adaptare dupa 365 recetas de pan de Anne Sheasby

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook


Ingrediente:
2 dovlecei (750g)
2 cartofi (350 g)
1 ceapa (100 g)
50 g praz
500 ml supa de zarzavat sau apa
2 linguri de margarina
150 ml smantana dulce
sare, patrunjel verde tocat

Preparare:
Dovleceii si cartofii  se curata si se taie in cubulete mici. Ceapa se taie marunt si prazul in rondele si se prajesc in margarina la foc mic.

Se adauga dovleceii si cartofii si se mai lasa cateva minute.

Se adauga supa sau apa si sarea si se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Cand sunt fierte se tritureaza cu mixerul, se adauga smantana si se potriveste de sare.


Se serveste cald sau rece, cu patrunjel verde tocat pe deasupra.






  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Premii

17 octombrie 2009

                   De la Carmen




                De la Mimita-K





Le multumesc tare mult ca s-au gandit la mine cand au impartit premiile. Eu le ofer urmatoarelor bloguri:


  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer