Ingrediente:
650 g cartofi
1 lingurita de cimbru
1/2 lingurita de dafin macinat
1/2 lingurita de rozmarin
1 lingurita de patrunjel tocat
1/2 lingura de boia dulce
1 lingurita de sare fina
un varf de cutit de amestec de piper alb, negru, roz si verde

Preparare:
Se amesteca toate condimentele. Cartofii se curata si se taie in patru pe lungime.


Se pun in punga, se adauga condimentele si se amesteca bine. Se inchide punga, se pune intr-o tava si se fac 5-6 gauri cu scobitoare in partea superioara.


Se pun in cuptorul preincalzit la 185ºC, 35-40 minute.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Pui a la Kiev

07 martie 2010

Ingrediente:
500 g piept de pui
50 g margarina
1 lingurita de patrunjel verde tocat
1 lingurita de marar verde tocat
sare, piper
2 oua
faina, ulei
pesmet

Preparare:
Se amesteca margarina cu patrunjelul, mararul si putin piper, se intinde un strat de un centimetru pe folie de aluminiu si se pune in congelator 2-3 ore (pana ce se intareste). Se taie fasii.

Se taie pieptul de pui in filete fine si se dau cu sare si piper. Se asaza o bucata de margarina in mijloc, se ruleaza si se inchide cu scobitori. Se pun la frigider o jumatate de ora (sau in congelator).

Se trec prin faina, pe urma prin ou batut si la final prin pesmet. Se prajesc pe toate partile in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc cu salata.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Tort de ciocolata

21 februarie 2010

Ingrediente:

Pentru blat:
100 g faina
150 g zahar
45 g margarina
4 oua
45 g cacao
1/2 plic de praf de copt
1 lingurita de esenta de vanilie


Pentru crema:
1 plic de budinca cu gust de frisca Dr Oetker
50 g zahar
200 ml lapte
1 pachet de unt (250 g)


Pentru sirop:
50 ml apa calda
1 lingurita zahar praf
1 lingura de rom (sau esenta de rom)

Pentru glazura (Ganache de ciocolata):
300 g ciocolata menaj
200 ml frisca lichida
6 g cafe ness


Para decorat:
perle de zahar


Preparare:
Blatul: Se separa albusurile si se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Se amesteca galbenusuile cu zaharul, margarina, praful de copt si esenta de vanilie, se adauga faina si cacao. La urma se adauga albusurile spuma si se amesteca.


Se toarna amestecul de mai sus intr-o forma unsa cu margarina si se pune in cuptorul preincalzit, 35-40 minute la 180ºC (sa treaca testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.


Intre timp se prepara crema: se dizolva continutul plicului de budinca in cateva linguri de lapte, restul se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga budinca. Se amesteca pana se ingroasa (daca e nevoie se pune iar pe foc).


Se lasa sa se raceasca bine, pe urma se amesteca cu untul.


Se prepara siropul si glazura (ganache de ciocolata, modul de preparare aici).
Se taie blatul in doua pe orizontal. Se insiropeaza prima foaie, se intinde crema si se asaza a doua foaie insiropata.


Se acopera tarta cu glazura calda


si se decoreaza cu perle de zahar.


Se pune la frigider pentru 3-4 ore.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer