Königsberger Klöpse
21 mai 2009Sau chiftele de Königsberg, este o reteta traditionala nemteasca. Se spune ca era mancarea preferata a filozofului Emanuel Kant.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
500 g carne tocata de porc
2 oua
1 ceapa
1 lingura de margarina
1 chifla tare (sau 2 felii de paine)
1 varf de cutit de nucsoara
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
sare, piper
750 ml supa de carne
Pentru sos:
2 linguri de margarina
2 linguri de faina
200 ml smantana
70 g capere
2 linguri de suc de lamaie
250 ml supa de carne
Preparare:
Ceapa se taie marunt si se frige in margarina. Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper. Se fac chiftelele si se fierb in supa de carne 15 minute la foc potrivit. Se prepara sosul: se prajeste faina in margarina, se ia de pe foc se adauga supa si se amesteca bine, se fierbe 5 minute. Se adauga smantana, caperele, sucul de lamaie si se probeaza de sare. Se pun chiftelele si se mai lasa sa fiarba impreuna 5-10 minute la foc mic.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarios:
Hallo Ella,
Le place la Spanioli asa ceva ? Dupä cite stiu si cunosc Spanische Bucätärie ei nu folosesc asa multe Condimente. Vouä vä place cä Gusturile la Oamenii din Rominia se aseamänä cu al nemtiilor.
Foarte fein ti-a iesit.
Eu pun numai un pic de Mustar in Soße in rest , este perfect.Compliment.
Ciao Jacktels. Spaniolii folosesc destul de multe condimente. Reteta asta nu se prea face aici, dar mie imi place si bucataria nemteasca, intre multe altele. Multumesc de idee, data viitoare am sa adaug mustar. Salutari.
multumesc mult Ella.
le-am facut si eu astazi.
sunt exceptionale!
o sa le postez pe blog cand voi avea timp.
o zi frumoasa!.pup.
pentru ca abia ce terminasem de realizat aceasta reteta, am citit comentariile,am avut inca posibilitatea de a adauga o lingura de mustar in sos!
ii da o aroma minunata!
Gaby, ma bucur tare mult ca ti-au placut. Data viitoare am sa pun si eu mustar. Week-end placut.
Ciao Elisa.Arata foarte bine,cred ca am sa le incerc si eu(ai asa multe retete care imi "fac cu ochiul"!)
Te pup si iti doresc un weekend placut!
Mi se pare foarte faina reteta si o sa o incerc sigur. O sa revin cu impresii, felicitari!
Carmen si Laura Laurentiu, sper sa va placa, sunt tare bune. Eu data viitoare am sa urmez sfatul lui Jacktels si am sa adaug putin mustar in sos. Va pup.
Super, uite mi-ai dat o idee cum sa mai folosesc chiftelutele, multumec de reteta.
Si eu am facut aceasta reteta azi,la recomandarea Gabrielei !A iesit minunata!Multumesc!
Trimiteți un comentariu