Ingrediente:
Pentru clatite:
100 g faina
300 ml lapte
1 ou
1 lingura de zahar
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie
Pentru sos:
2 portocale (mandarine)
1/2 lamaie
50 g margarina
30 g zahar
rom
4 linguri de lichior de portocale (Grand Marnier, Cointreau)
Preparare:
Se prepara compozitia pentru clatite amestecand toate ingredientele. Se prajesc intr-o tigaie pe ambele parti, se pliaza in patru si se pun pe o farfurie. Se prepara sosul: se topeste margarina intr-o tigaie, se adauga zaharul si cand s-a topit, se adauga sucul de la portocale si de la lamaie si cateva picaturi de rom. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se trec clatitele prin acest amestec si se asaza pe o tava. Se pune lichiorul de portocale intr-o cratita, se flambeaza si se toarna peste clatite.
Crepes Suzette (Clatite Suzette)
28 iunie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarios:
am mancat ceva asemanator la taverna sarbului
Mie mi-au placut tare mult, e prima data cand le fac, dar o sa repet.
Arata delicios!
Multumesc, Anne. Te pup.
Super ,extra, yummyyy...
Te asteapta premii la mine!
Te pup!
vreau si eu:((((
Multumesc tare mult, Carmen, acum o sa trec sa le iau.
Gaby, imi pare tare rau, dar n-a mai ramas nici o faramitura , poate pe data viitoare :))
Va pup.
Super professionell fäcute , asa pot numai sä fie bune. Compliment.
Multumesc, Jacktels. Ma bucur ca ai revenit.
Trimiteți un comentariu