Pui Satay

11 octombrie 2009

Ingrediente:
500 g pulpe de pui
2 linguri de ulei
2 dinti de usturoi
1 ceapa potrivita
50 g ardei rosu
1 lingurita de ghimbir
1 lingurita de coriandru
100 ml vin alb sec


Pentru sos:
30 g alune macinate
140 ml lapte de cocos
2 lingurite de sos de soia
1 lingurita de zahar brun
125 ml supa de pui
2 lingurite de faina alba de porumb (sau amidon)
1 lingura de suc de lamaie


Preparare:
Carnea se prajeste in 2 linguri de ulei,

pe urma se adauga ceapa tocata, ardeiul taiat in fasii subtiri si usturoiul feliute si se lasa sa se prajeasca la foc mic cateva minute.

Se pune vinul si ghimbirul, se acopera si se lasa sa fiarba.

Se prepara sosul amestecand toate ingredientele in blender si se toarna peste carne, impreuna cu coriandrul. Se mai lasa putin pe foc.

Se serveste cu orez alb.








  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Hamsii prajite

06 octombrie 2009

Ingrediente:
hamsii
faina de porumb
2-3 dinti de usturoi
sare, ulei pentru prajit


Preparare:
Se curata hamsiile, se spala si se usuca bine.

Se sareaza, se dau prin faina de porumb

si se prajesc in ulei fierbinte.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se prepara mujdeiul de usturoi (din usturoi, apa si putina sare) si se toarna pe deasupra.

Se servesc calde.




  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Chifle impletite cu mac

03 octombrie 2009

Ingrediente:


Pentru aluat:
350 ml apa calduta
3 linguri de ulei
550 g faina alba
15 g de lapte praf
5 g sare
15 g zahar
5 g drojdie uscata


Pentru glasat:
100 ml lapte
seminte de mac


Preparare:
Se pun ingredientele pentru aluat in cuva de la masina de paine si se conecteaza programul de framantat si dospit.

Cand s-a terminat, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si se imparte in 6 parti. Se ia fiecare parte si se formeaza o bara de cca 30 cm, se inoada, iar capetele se baga dedesubt.

Se pun intr-o tava pentru cuptor in care s-a pus hartie vegetala, se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald.



Se ung cu lapte,

pe deasupra se presara mac

si se pun in cuptorul preincalzit 20-25 minute la 185ºC.

Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.







  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer