Pui a la Kiev

07 martie 2010

Ingrediente:
500 g piept de pui
50 g margarina
1 lingurita de patrunjel verde tocat
1 lingurita de marar verde tocat
sare, piper
2 oua
faina, ulei
pesmet

Preparare:
Se amesteca margarina cu patrunjelul, mararul si putin piper, se intinde un strat de un centimetru pe folie de aluminiu si se pune in congelator 2-3 ore (pana ce se intareste). Se taie fasii.

Se taie pieptul de pui in filete fine si se dau cu sare si piper. Se asaza o bucata de margarina in mijloc, se ruleaza si se inchide cu scobitori. Se pun la frigider o jumatate de ora (sau in congelator).

Se trec prin faina, pe urma prin ou batut si la final prin pesmet. Se prajesc pe toate partile in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc cu salata.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Tort de ciocolata

21 februarie 2010

Ingrediente:

Pentru blat:
100 g faina
150 g zahar
45 g margarina
4 oua
45 g cacao
1/2 plic de praf de copt
1 lingurita de esenta de vanilie


Pentru crema:
1 plic de budinca cu gust de frisca Dr Oetker
50 g zahar
200 ml lapte
1 pachet de unt (250 g)


Pentru sirop:
50 ml apa calda
1 lingurita zahar praf
1 lingura de rom (sau esenta de rom)

Pentru glazura (Ganache de ciocolata):
300 g ciocolata menaj
200 ml frisca lichida
6 g cafe ness


Para decorat:
perle de zahar


Preparare:
Blatul: Se separa albusurile si se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Se amesteca galbenusuile cu zaharul, margarina, praful de copt si esenta de vanilie, se adauga faina si cacao. La urma se adauga albusurile spuma si se amesteca.


Se toarna amestecul de mai sus intr-o forma unsa cu margarina si se pune in cuptorul preincalzit, 35-40 minute la 180ºC (sa treaca testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.


Intre timp se prepara crema: se dizolva continutul plicului de budinca in cateva linguri de lapte, restul se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga budinca. Se amesteca pana se ingroasa (daca e nevoie se pune iar pe foc).


Se lasa sa se raceasca bine, pe urma se amesteca cu untul.


Se prepara siropul si glazura (ganache de ciocolata, modul de preparare aici).
Se taie blatul in doua pe orizontal. Se insiropeaza prima foaie, se intinde crema si se asaza a doua foaie insiropata.


Se acopera tarta cu glazura calda


si se decoreaza cu perle de zahar.


Se pune la frigider pentru 3-4 ore.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Chifle scotiene

08 februarie 2010

Ingrediente:
150 ml lapte cald
150 ml apa calda
5 g sare
25 g zahar
450 g faina
5 g drojdie uscata

Preparare:
Se pun toate ingredientele in cuva de la masina de paine si se selecteaza programul de framantat si dospit (1h30min).
Se scoate aluatul pe o suprafata cu faina, se imparte in 10 parti si li se da forma alungita. Se asaza intr-o tava in care s-a pus hartie vegetala , se acopera cu un prosop si se pun 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer.
Se ung cu lapte si se pun in cuptorul preincalzit, 15-20 minute la190ºC.
Se scot, se pun pe un gratar si se lasa sa se racesca.

Sursa: Adaptare dupa 365 recetas de pan de Anne Sheasby

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer