Paine alba

31 iulie 2009

Ingrediente:
550 g faina

350 ml apa calduta
2 lingurite de sare
2 lingurite de zahar
25 g margarina
5.5 g drojdie uscata

Preparare:
Se pun toate ingredientele in cuva de la masina de paine si se conecteaza programul de framantat si dospit (1ora 30min).
Cand se termina programul, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si i se da forma rotunda. Se pune intr-o tava pentru cuptor si se mai lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer. Se pune in cuptorul preincalzit, 40-45 minute la 190ºC. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.


  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Reteta am luat-o de pe blogul lui Cris si ne-a placut tare mult. Eu am modificat-o putin, daca vreti sa vedeti reteta originala o aveti aici (in spaniola).

Ingrediente:
3 iaurturi naturale (375 g)
300 g mascarpone
200 g zahar praf
50 g stafide
cateva picaturi de rom (sau esenta)


Preparare:
Se pun stafidele intr-un bol si se adauga cateva picaturi de rom.
Se lasa 30 minute. Restul ingredientelor se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o crema fina si omogena. Se pune intr-o cutie de plastic cu capac, se adauga stafidele, se amesteca bine si se pune la congelator. Se amesteca din jumatate in jumatate de ora pana ingheata.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Aceste premii le-am primit de la Carmen, careia ii multumesc tare mult.
Premiile trebuie oferite mai departe la 12 prietene si de asemenea celei care ti l-a oferit.
Eu le ofer urmatoarelor:

Carmen
Diana
Ala
Bucataria Paradis
Marcela
Diamond
Daniela
Laura Adamache
Amalia
Iulia
Gabriela
Micki

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer