Tarta tiramisú
22 iunie 2009Ingrediente:
2 foi de tort
450 g mascarpone
5 oua
6 linguri de zahar (70 g)
2 cani de cafea preparata
esenta de rom
ciocolata pentru decorat
Preparare:
Se pune foaia de tort intr-o forma cu pereti detasabili cu acelasi diametru. Se insiropeaza cu cafea. Se bat galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza si cateva picaturi de esenta de rom si se amesteca. Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si se incorporeaza peste gabenusuri, amestecand incet. Se toarna jumatate din amestec peste foaia de tort. Deasupra se pune cealalta foaie de tort, se insiropeaza cu cafea si se toarna restul de crema, se niveleaza si se decoreaza cu ciocolata rasa. Se pune la frigider 3 ore.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarios:
Maninc si eu o feliuta de tiramisu... Yamiii...
La mine te asteapta un joculet. Pupici !
Yummy!
..te astept sa ridici niste premii...
XOXO
Minunat tiramisu-ul tau, Elisa!!! Mi-ai facut o pofta de zile mari :P
Arata delicios..mi-ai facut pofta :P
Ce apetisant si grozav trebuie sa fie!
Poate mai bun ca si Tiramisu!
Ce zici? Cum este unul si celalalt Elisa!???
Eu de asta nu am auzit!
Cred ca va fi o reteta de baza pt.mine!
Astept sa-mi raspunzi Elisa , te pup!
Mariana, sunt la fel, doar ca in loc de piscoturi am pus foi de tort. Mie imi plac amandoua.
Te pup.
de branza nu a-ti scris cat se baga
Cata, am scris la ingradiente, sunt 450 g branza mascarpone.
Trimiteți un comentariu