Donuts

05 iulie 2009
Ingrediente:
500 g faina alba
150 ml lapte cald

50 ml apa calduta
2 oua

80 g margarina
80 g zahar
1 plic de zahar vanilat
25 g drojdie proaspata sau echivalentul in drojdie uscata

1 lingurita de cafea de sare
un varf de cutit de scortisoara

Preparare:
Se pun toate ingredientele in cuva de la masina de paine
si se conecteaza programul de framantat si dospit (nº11 la Moulinex). Cand se termina programul, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si se intinde o foaie groasa de 1 cm. Se taie cu doua forme rotunde (sau pahare) de marimi diferite (eu am folosit unul cu diametrul de 11 cm si altul de 4 cm). Se prajesc in ulei la foc potrivit si se scot pe hartie absorbanta. Se pudreaza cu zahar praf sau se orneaza cu glazura.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Chifle pentru hamburger

02 iulie 2009

Ingrediente:
500 g faina alba
150 ml apa
180 ml lapte
5 g sare

20 g zahar
50 g margarina

7 g drojdie uscata
1 ou
seminte de susan

Preparare:
Se pune in cuva apa si laptele caldute, margarina topita, oul batut, zaharul, sarea, faina si drojdia (in aceasta ordine) si se conecteaza programul de framantat si dospit
(nº11 la Moulinex). Cand se termina, se scoate aluatul si se pune pe o suprafata cu faina, se imparte in 8 parti si se formeaza bilute. Se asaza pe o tava de cuptor in care am pus hartie pentru copt si se apasa putin. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer. Se ung cu apa si se presara semite de susan pe deasupra. Se pun in cuptorul preincalzit in care s-a pus un vas mic cu apa. Se lasa 15-20 minute la 200ºC. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Am primit aceste premii dulci de la Carmen, careia ii multumesc tare mult.
Eu le ofer urmatoarelor gospodine:
Daniela
Diamond
Bucataria paradis
Gaby

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer