Chifle pentru hamburger
02 iulie 2009Ingrediente:
500 g faina alba
150 ml apa
180 ml lapte
5 g sare
20 g zahar
50 g margarina
7 g drojdie uscata
1 ou
seminte de susan
Preparare:
Se pune in cuva apa si laptele caldute, margarina topita, oul batut, zaharul, sarea, faina si drojdia (in aceasta ordine) si se conecteaza programul de framantat si dospit (nº11 la Moulinex). Cand se termina, se scoate aluatul si se pune pe o suprafata cu faina, se imparte in 8 parti si se formeaza bilute. Se asaza pe o tava de cuptor in care am pus hartie pentru copt si se apasa putin. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer. Se ung cu apa si se presara semite de susan pe deasupra. Se pun in cuptorul preincalzit in care s-a pus un vas mic cu apa. Se lasa 15-20 minute la 200ºC. Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarios:
Ce bine arata chiflele astea ! Super :)
Trimiteți un comentariu