Ingrediente:800 g cotlet de porc intr-o bucata100 g carne de porc tocata4-5 felii de bacon1-2 dinti de usturoi1 ousare, piper, patrunjel tocatPentru sosul de ciuperci:1 conserva de ciuperci intregi150 ml smantana1/2 ceapa2 linguri de ulei1 lingura de faina alba de porumb (sau de grau)sare, piper, patrunjelPreparare:
Se amesteca intr-un bol carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, sare, piper si patrunjel.
Se deschide cotletul in trei parti pe lungime, fara a-l taia de tot si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pun feliile de bacon,
pe urma carnea
si se ruleaza.
Se leaga cu ata de bucatarie
si se pune intr-o tava unsa cu ulei sau margarina.
Se pune la cuptor 75 minute la 185ºC.
Se prepara sosul: se caleste ceapa taiata marunt in ulei, se adauga ciupercile taiate pe jumatate,
pe urma 100 ml de smantana, sare, piper si patrunjel tocat. Se ia de pe foc si se adauga faina amestecata cu restul de smantana. Se amesteca bine si se pune iar pe foc pana se ingroasa.
Cotletul se taie felii si se serveste cu sos cald.


4 comentarios:
e super reteta!
simpla si arata bine!
o s-o prestez;)
Multumesc, Gabi, sigur o sa-ti placa. Te pup.
Eu vreau o portie fara ciuperci, se poate ?! Ca poza cu carnita rumenita, e dementiala,,, imi ploua in gura... Foarte bine arata... am notat-o. Pupici !
Da, Daniela, am sa-ti trimit o portie:)). Te pup.
Trimiteți un comentariu