Torrijas
13 aprilie 2009Torrijas este un desert spaniol care se face de obicei de Paste.
Ingrediente:
1/2 bara de paine din ziua anterioara
2 oua
1 cana de lapte
3 linguri de zahar
ulei pentru prajit
scortisoara
Preparare:
Laptele caldut se amesteca cu 2 linguri de zahar. Se taie painea in felii de 2 cm. Se inmoaie in lapte, pe urma se trece prin oul batut si se prajeste in ulei fierbinte. Se pun pe o hartie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei. Se presara zahar si scortisoara pe deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarios:
Foarte bun ! Am mancat mult la viata mea, mai ales cand eram mai mica. Dar fara zahar si scortisoara. Merge super cu ceai. La noi se numea "bundas kenyer", denumire ungureasca, adica paine cu bundita :) Cred ca am sa fac si eu curand ... ca mi-ai facut pofta ;)
Da, e tare bun, noi il mancam de desert.Dar se poate manca si la micul dejun. Mie imi facea mama cand eram mica, dar fara lapte si scortisoara. Te pup.
Pe la noi le spunea friganele. Erau tare bune. Mama le facea fara zahar, dar eu imi mai puneam in farfurie.
Trimiteți un comentariu