Ingrediente:9 foi de pasta pentru lasagnabranza rasaPentru sosul bolognese:500 g carne tocata
1 ceapa1 morcov30 g radacina de telina
50 g radacina de patrunjel3-4 linguri de ulei5 linguri de pasta de tomatesare, piperbusuioc, cimbruvin rosuPentru sosul bechamel:
25 g margarina
30 g faina
400 ml laptenucsoara, sare, piper albPreparare:Se fierb foile de lasagna in apa cu sare si ulei, pe urma se spala cu apa rece si se pun pe hartie absorbanta.
Se prepara sosul bolognese: se toaca marunt ceapa; telina, patrunjelul si morcovul se dau pe razatoare si se prajesc in ulei,
se adauga carnea, sare si piper si se lasa pana isi schimba culoarea.
Se adauga putin vin rosu, pasta de tomate, busuioc si cimbru si se mai lasa pe foc pana cand lichidul este absorbit complet.
Se prepara sosul bechamel: se topeste margarina intr-o cratita, se adauga faina si se prajeste putin, se ia de pe foc si se adauga laptele putin cate putin si sare, piper alb si nucsoara. Se pune iar pe foc pana se ingroasa, amestecand incontinuu.
Se unge o tava cu margarina, se asaza un strat de pasta
si pe urma unul de carne si se continua pana se termina.
Ultimul strat trebuie sa fie de pasta. Se toarna pe deasupra sosul bechamel si se presara cu branza rasa.
Se pune la cuptor cca 30 minute la 185ºC.


0 comentarios:
Trimiteți un comentariu