Lasagna a la bolognese
26 aprilie 2009Ingrediente:
9 foi de pasta pentru lasagna
branza rasa
Pentru sosul bolognese:
500 g carne tocata
1 ceapa
1 morcov
30 g radacina de telina
50 g radacina de patrunjel
3-4 linguri de ulei
5 linguri de pasta de tomate
sare, piper
busuioc, cimbru
vin rosu
Pentru sosul bechamel:
25 g margarina
30 g faina
400 ml lapte
nucsoara, sare, piper alb
Preparare:
Se fierb foile de lasagna in apa cu sare si ulei, pe urma se spala cu apa rece si se pun pe hartie absorbanta. Se prepara sosul bolognese: se toaca marunt ceapa; telina, patrunjelul si morcovul se dau pe razatoare si se prajesc in ulei, se adauga carnea, sare si piper si se lasa pana isi schimba culoarea. Se adauga putin vin rosu, pasta de tomate, busuioc si cimbru si se mai lasa pe foc pana cand lichidul este absorbit complet. Se prepara sosul bechamel: se topeste margarina intr-o cratita, se adauga faina si se prajeste putin, se ia de pe foc si se adauga laptele putin cate putin si sare, piper alb si nucsoara. Se pune iar pe foc pana se ingroasa, amestecand incontinuu. Se unge o tava cu margarina, se asaza un strat de pasta si pe urma unul de carne si se continua pana se termina. Ultimul strat trebuie sa fie de pasta. Se toarna pe deasupra sosul bechamel si se presara cu branza rasa. Se pune la cuptor cca 30 minute la 185ºC.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarios:
Trimiteți un comentariu